Rita ontvangt ons hartelijk in haar gloednieuw appartement op de hoek van de Bruggestraat in Zwevezele. In volle coronacrisis is ze verhuisd en ondertussen helemaal geïnstalleerd in haar eigen assistentiewoning.

Evelyne en Rita in assistentiewoning De Sweve in Zwevezele

“Ik heb heel m’n leven hier aan de overkant gewoond en was eigenlijk niet van plan om daar weg te gaan. Toen mijn vriendin vroeg om haar te vergezellen op de info-avond over “De Sweve” deed ik dat enkel om haar te plezieren. Maar beetje bij beetje veranderde mijn idee hierover. Zo’n prachtig gebouw, vlak bij mijn woning, met alle comfort en alle vrijheid…dat doet een mens wel nadenken.

Ik ben ongelooflijk blij dat ik de stap gezet heb. Ik woon hier nu twee maanden en ik voel me hier thuis vanaf het eerste moment. Ik heb alle ruimte en voorzieningen die ik nodig heb, ik heb een mooi terras waar ik mijn familie en vrienden kan ontvangen, de afwerking van het appartement is echt top.

Dieter en Evelyne van Edima hebben mij heel goed begeleid, ik heb alle materialen en inrichting zelf mogen kiezen en ook met de verhuis hebben ze mij geholpen.

Ik woon nu kleiner en bevattelijk, dat is beter. Ik hoef geen grote tuin meer te onderhouden of grote kosten te doen. Maar ik kan wel blijven gaan en staan waar ik wil en dat is het allerbelangrijkste. Op mijn vrijheid en zelfstandigheid wil ik niet op inboeten. Zo lang ik het alleen kan, moet niemand mij zeggen wat ik moet doen, wanneer ik moet eten of thuis zijn.

De hulp die ik hier krijg is welkom en af en toe nodig, maar ik kies zelf wanneer en waarvoor ik op Evelyne van vzw WoonAssist beroep doe. Zo helpt ze me met m’n administratie en dankzij het oproepsysteem kan ik altijd iemand verwittigen als er iets scheelt. Ik roep niet graag hoor, maar die zekerheid zorgt voor gemak en gemoedsrust, ook bij m’n familie.

Trouwens, als m’n neven hier op bezoek komen, zijn ze allen onder de indruk van de grootte en het comfort van m’n appartement! Dan blink ik van trots…

Ik hoop van harte dat ik hier nog veel mooie dagen kan beleven!

“Ik kan iedereen een assistentiewoning aanraden. De combinatie van comfort, gemoedsrust en vrijheid is een enorme troef.”
Rita, een tevreden bewoner
Call to action

Een eerste gesprek, een rondleiding, een vraag? Wij maken er tijd voor.

Contacteer ons voor afspraak. Steeds zonder enige verplichting.

Ik wil graag meer info

* verplichte velden

Grond te koop? Laat het ons weten!

contact