Kiezen voor een assistentie woning?
Is uw huis te groot geworden?
Zijn er kosten/vernieuwingen aan uw woning nodig die u niet meer ziet zitten?
Hebt u moeite met het onderhoud van uw tuin?
Zijn die trappen een gevaar voor uw veiligheid?
Voelt u zich soms eenzaam of afgesloten van de buitenwereld?
Dan is een assistentiewoning zeker iets voor u!

Comfortabel wonen in alle vrijheid

Misschien is dit wel het allerbelangrijkste bij onze assistentiewoningen. In elk van onze projecten combineren we een kwaliteitsvolle woonomgeving met 100% vrijheid en zelfstandigheid.

Kwaliteit boven alles

Elk appartement is tot in de puntjes afgewerkt met hoogwaardige materialen en aangepast voor een optimaal comfort. De brede deuren, de inloopdouche, het oproepsysteem,… zijn quasi onzichtbaar geïntegreerd in de verfijnde architectuur. Alle appartementen beschikken over een terras dat drempelloos toegankelijk is.

100% vrijheid en zelfstandigheid

Elke assistentiewoning omvat een zorgcomponent. Dat betekent dat er extra service beschikbaar is zonder op uw vrijheid in te boeten. Het beheer is in handen van vzw Woonassistent en omvat oa. hulp bij uw administratie, permanentie via het (nood)oproepsysteem, het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes, het ter beschikking stellen van afvalcontainers, de mogelijkheid van groepsaankopen,…

Misvattingen over assistentiewoningen…
 • “Een assistentiewoning is klein.”
  Onze woningen variëren tussen 65 m2 en 140m2 en beschikken (bijna) allemaal over een terras, al dan niet overkapt. Er zijn steeds één of twee ruime (slaap)kamers aanwezig.
 • “In een assistentiewoning hebt u geen vrijheid.”
  Niets is minder waar. U blijft gaan en staan waar u wil. U kan op de woonassistent beroep doen wanneer u dat wenst, maar u behoudt de zelfstandigheid om uw leven te organiseren zoals u dat wil.
 • “Een assistentiewoning is duur.”
  Bij Edima hebt u al een assistentiewoning voor de huurprijs vanaf 19 euro/dag en een zorgbudget van 8 euro/dag. Dat komt ruwweg neer op zo’n 800 à 1000 euro/maand all-in.
  Wil u een assistentiewoning aankopen voor uzelf of als investering, dan kan u bij ons al terecht vanaf 169.000 euro.
 • "Een assistentiewoning is onaantrekkelijk."
  Alle appartementen die Edima bouwt, zijn eigentijds en verfijnd afgewerkt. Een mooie badkamer met inloopdouche, een moderne keuken, frisse kamers,…alles is aanwezig om uw nieuwe thuis gezellig en naar uw eigen smaak in te richten.
 • " Een assistentiewoning is er enkel voor heel sociale mensen."
  In elk van onze woonprojecten hebben we een gezellig ingerichte gemeenschappelijke ruimte met een keukentje. Deze is vrij toegankelijk en mag en kan door iedereen gebruikt worden, maar dit houdt geen enkele verplichting in. U moet niet deelnemen aan de activiteiten, maar de mogelijkheid is er.
  En veel bewoners genieten ervan om gelijkgestemden als buren te hebben…

Getuigenis van Rita B.

"Ik jeun mij hier van de eerste dag!"
Bewoner De Sweve
verder lezen
Call to action

Een eerste gesprek, een rondleiding, een vraag? Wij maken er tijd voor.

Contacteer ons voor afspraak. Steeds zonder enige verplichting.

Ik wil graag meer info

* verplichte velden

Grond te koop? Laat het ons weten!

contact